Slik sorterer du plastemballasjen
Ren plastemballasje puttes løst (ikke pakk det inn i bæreposer) i plastsekken som er beregnet for plastemballasje. Sekken henges på plastkrok og settes ut kvelden før tømming.
Dunk til plastemballasje
Ønsker du dunk til plasten, kan du få det gratis på avfallsmottaket i Heftingsdalen eller på Østerhus.
Vi kan også levere dette hjem, da mot et engangsgebyr på kr. 250,-
Eksempler på plastemballasje
Plastfolie, plastposer, plastbokser/beger (rømme, yoghurt), suppeposer, plastflasker (zalo-, ketchup-, shampoflasker etc.).
Skitten plast må skylles i kaldt vann før det kastes. Plastemballasje som ikke blir ren skal kastes i restavfallet.
Dette skal ikke legges i plastsekken
Det er kun plastemballasje som skal sorteres ut, ikke plastleker, bøtter, engangsbestikk, isopor, vedsekker, stroppebånd og annen hard plast som ikke er emballasje, dette kastes i restavfallet. Tom plastemballasje som det har vært olje eller annet farlig avfall i skal sorteres som farlig avfall. Dette legges i vanlig bærepose og henges på kroken.
Sekker til plastemballasje
Sekker til plastemballasje deles ut en gang pr år. Trenger du flere sekker knyt en sekk på en dunk som skal tømmes og du får en ny rull av renovatøren. Du kan også bestille sekker på vår hjemmeside eller i appen «Min Renovasjon».
Hva skjer videre med plastemballasjen?
Plastemballasjen blir presset i Heftingsdalen før den sendes videre til gjenvinning. Grønt Punkt Norge AS har ansvar for gjenvinning av dette. De organiserer avtaler og transport til fabrikker som sorterer og gjenvinner dette. 80 % av plasten som sorteres, blir gjenvunnet til nye plastprodukter. Plastavfall som materialgjenvinnes brukes til bæreposer, plastbestikk, plastkopper, fleece produkter ol. Plast som ikke kan bli ny plast brennes og varmen går til energiutnyttelse.