Når er emballasjen ren nok?
All emballasje skal være tom når den kastes i søpla. Men hvor rent er egentlig tom?
Hovedbudskapet er at emballasjen er ren når den er tom, men vi kan alle ha forskjellig oppfatning av hva som er rent og ikke.
Noen vasker emballasjen med såpe og vann, mens andre kaster halvfulle begre.
Som regel holder det å skrape ut restene med en kniv, bruke et tørkepapir, en brødbit eller skylle med kaldt vann.

Hvis man ønsker å redusere vannforbruket i forbindelse med rengjøring av emballasjen, går det an å bruke vannet som er brukt til matlagingen, f. eks. potet- eller pastavannet.
Det må være så enkelt som mulig for forbrukerne å sortere, slik at vi kan samle inn nok emballasje for å nå sorteringsmålene som er satt av myndighetene.
For returselskapene er det aller viktigst at emballasjen er så tom for rester som mulig.
Når emballasjen er tom gir det en bedre kvalitet, og den blir lettere å gjenvinne. Er den veldig skitten, gir det en dårligere kvalitet på råvarene og blir vanskeligere å gjenvinne.
